UN BLOG PER DESCOBRIR

UN BLOG PER DESCOBRIR

Us volem apropar anecdotes, vivències, propostes, articles, un recull d'apunts informatius sobre muntanya, natura i esports d'aventura que no us deixarà indiferents i que us despertarà el cuquet per indagar dins el món de les muntanyes per descobrir.

Com hem arribat aquí?

Muntanyes per Descobrir som una humil empresa situada al Berguedà, paratge natural impresionant, una mica oblidat i amb moltíssimes oportunitats per aquelles persones que vulgueu descobrir zones idíl·liques.

Som originals del Maresme, amb un alé marí però amb reüll a les muntanyes.

Des de petit que em córrer un instint animal i d'estima a la natura, busco constantment formar part dels paratges naturals i respectar-los el màxim.

Deixem de parlar de mi per explicar-vos com es viu en un entorn com el Berguedà. Actualment vivim a Sant Corneli en un poblet situat envoltat de flora i fauna, envoltats de la Serra d'Ensija on ens conquereix el cim de la Gallina Pelada i els emblemàtics Rasos de Peguera.

El nostre dia a dia és no parar de descobrir els racons de muntanya que tenim pel Berguedà, fent barrancs, vies ferrades, senderisme, trekkings de vàris dies i fins i tot parant a observar i entendre com viu la flora i fauna del nostre entorn.

Se'ns omplen els pulmons d'aire net, els ulls de paratges impressionants i essencies de grandesa que vesteixen el Prepirineu del Berguedà de muntanyes magestuoses i sinceres.

Barranquisme al Berguedà

Aprofito l'onada de calor que estem vivint al Berguedà i arreu de Catalunya per escriure-us unes línies dels barrancs que ens presenta aquesta magnífica zona, el Berguedà! En trobem de llargs, curts, fàcils i difícils, secs i amb aigua, en trobem de tot tipus i repartits per tot el Berguedà.

Aquí us deixem una petita descripció de vàris barrancs i quin material necessitarem per dur-lo a terme i un enllaç per si vulguessiu gaudir de tots els secrets a les mans dels millors guies!

Barrancs del Berguedà d'iniciació

Aquí uns quants barrancs d'iniciació del Berguedà, una gran oportunitat de fugir de la calor gaudint de la natura i endintsant-nos en el fantàstic món del barranquisme.

Barranc de Malanyeu

Barranc familiar, situat al terme municipal de la Nou del Berguedà, concretament a Malanyeu, perfectament apte per a tots els públics, infants de totes les edats i adults amb vertigen, recorregut d'1 hora i mtija aproximadament que ens permetrà gaudir d'una aigua ben fresca com poques en el Berguedà i unes vistes espectaculars de les gorgues i manglars que anirem creuant.

Un trekking aquàtic amb salts, tobogans i un ràpel com pocs trobareu.

Material:

 • Arnés, casc, neopré i corda de 20 metres.

 • Escarpins molt recomanats.

 • Barranc perfectament equipat.

Coses a tenir en compte:

S'ha de protegir i tenir en compte no malmetre les badines de calcari que s'han format i encara es formen, són les que ens permeten gaudir d'aquestes gorges blau turqueses, entre totes hem de de preservar aquests espais nets de brossa i excés de persones, una bona manera de gestionar-ho és a través dels guies del Berguedà que tenim present la quantitat de gent que passem pel barranc de Malanyeu.


Barranc dels empedrats

Espectacular barranc situat al camí dels Empedrats a Bagà, un mític espai on després d'una aproximació divertida i preciosa arribarem a endinsar-nos en un món de tobogans, ràpels i salts que no oblidareu mai, aquest barranc es recomana anar amb guia per poder-lo gaudir al 100% ja que no sempre se sap d'on saltar o fer el tobogan!

Material necessari:

 • Arnés, casc, neopré i corda de 40 metres.

 • Escarpins molt recomanats.

 • Barranc perfectament equipat.

Coses a tenir en compte:

El barranc dels empedrats està sota una regulació o intent de regulació important on es poden tenir problemes d'accés si es va per compte própia, estem intentant des dels guies del Berguedà poder arribar a un acord amb el director del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Tot i així estarem encantats de gaudir amb vosaltres d'aquesta aventura!
Barranc de la Farga

Les Fonts del Llobregat ens brinden d'un petit tram de barranc situat a la tèxtil de La Farga, un descens curt però intens que ens donarà una empenta per atrevir-nos a gaudir de barrancs més aquàtics, ràpels en un indret inigualable del Berguedà, amb un terra més que patinós.

Emoció, frescor i ràpels és el que defineixen aquest barranc del Berguedà.

Matrial necessari:

 • Arnés, casc, neopré i corda de 40 metres.

 • Escarpins molt recomanables.

 • Barranc perfectament equipat.

Coses a tenir en compte:

El cabal de l'aigua va condicionat de la tèxtil, per això s'ha d'estar alerta a les crescudes, són ràpides i varien 1 metre el nivell de l'aigua.

Tot i així és fàcil apartar-s'hi i poder gaudir-lo com nens petits!


Escapades d'aventura

Avui us volem parlar d'aquelles opcions que tenim a la vida i que creiem imprescindibles i essencials, moments que hem d'aprofitar, per això quan veniu al Berguedà a gaudir de la muntanya i tots els entorns naturals que aquesta comarca ofereix us proposem un ventall immens d'activitats i us donem a possibilitat que convinar-les amb un o vàris dies, aquí us deixem un conjunt de convinacions que creiem ideals per a vosaltres i que a muntanyes per descobrir podreu trobar amb generosos descomptes!

 • Via ferrada + Barranc - Qui no ha desitjat mai gaudir d'un dia o cap de setmana d'emoció i aventura al Berguedà? Doncs aquí teniu el pack més aventurer!

 • Caiac + Via ferrada - Convinació ideal per aquells dies que volem descobrir paratges completament diferents i gaudir d'uns guiatges on descobrirem què ens amaga el Berguedà.

 • Barranquisme + puenting - Adrenalina pura i dura a la comarca del Berguedà, dues activitats picants que no et deixaran indiferent, ideal per a grups que volen celebrar coses grans!

 • Via ferrada + orientació - Pack ideal per famílies que volen gaudir d'un cap de setmana descobrint indrets màgics de la comarca i on muntanyes per descobrir us farà reviure l'esséncia de la muntanya.

 • Senderisme + Caiac - Una altra manera de recórrer els mil i un racons que ens té el Berguedà per ensenyar, una ruta històrica, cultural, faunística que colminarem dins la Baells sobre un caiac.

De convinacions no ens les acabaríem mai i les podem fer com més ens agradin, us les podem muntar a mida, simplement ens dieu què voleu i quants dies i us ho organitzem tot.

MOLT RECOMANABLE agafar en grup un cap de setmana de 3 o 4 activitats, us sorprendreu que lo divertit que pot arribar a ser!


El Berguedà en perill

Últimament anem sentint com diverses zones del Berguedà estan en perill degut a projectes incompatibles amb la flora, fauna i paisatge de la comarca, macroprojectes de turisme per a rics a Peguera, la conversió de l'antiga tèrmica en incineradora, complexes turístics arran de l'embassament de la Baells, si que es cert que nosaltres vivim del turisme a la comarca però també és cert que no venem la nostra feina a canvi de seguir destruïnt el paissatge.

Volem un turisme sostenible, inversions que converteixin les infinitats de naus i vivendes abandonades arreu del Berguedà en apartaments rurals o zones on les empreses puguem donar-nos a conèixer, reconstruïr les runes dóna un important valor a la comarca i resta d'impacta medioambiental, urbanitzar sól boscos malmet l'entorn que tant ens fa gaudir de les muntanyes.

Per això fem una crida al criteri envers aquests projectes i que doneu suport a plataformes que intenten incentivar un Berguedà nou però mantenint el que tenim.

Vivim a una comarca oblidada per la Cerdanya però amb un potencial paissatgístic i d'aventura el triple d'interessant, on poc a poc i picant pedre anem donant-nos a conéixer.

Esperem poder evitar veure un Berguedà gris i veure com el verd es converteix en la principal atracció del turisme de muntanya!

Un setembre de barranquisme

Tot i que a vegades sembla que a l'agost s'hagi d'acabar la temporada de barrancs per a nosaltres és el més ideal per aquests, sobretot per aquelles persones que volen gaudir dels cursos de barranquisme. Són moment on baixa l'afluència de gent i a sobre podem gaudir de temperatures més agradables sense passar calors angoixants.

Us proposem una escada de dos dies per venir a gaudir dels nostres cursos de barranquisme, en tenim de tots els nivells, per gent que no n'ha fet mai o algun i es vol iniciar, gent que ja ha fet alguna sortida autonomament però vol fer un pas més i de perfeccionament de tècniques d'autorrescat i ràpels guiats.

Tot això a partir de 120€/p amb neopré, assegurança i fotos incloses, es requereix un mínim de 4 persones per a dur a terme el curs i un màxim de 8.

Un setembre de vies ferrades

Baixa la calor i ens torna a venir aquelles ganes de moure'ns i gaudir de moments divertits penjats de les parets i el Berguedà és un d'aquests llocs on poder gaudir d'un bon curs de vies ferrades sense passar ni gota de calor, gaudir de la gastronomia i descobrir les nits amb jersei sota les estrelles lluents.

A Muntanyes per Descobrir ens agrada veure com progresseu i enteneu el funcionament del que és el nostre dia a dia i per això posem especial émfassis en els cursos, creiem que són la base per estimar i gaudir del que per nosaltres és la vocació.

Us oferim cursos a partir de 120€/p amb tot el material inclós, assegurança i fotos, es requereix un mínim de 4 persones per a dur a terme el curs i un màxim de 8.

L'hivern amb Muntanyes per Descobrir

Com tots bé sabeu s'apropa l'hivern i com moltes tenim unes ganes boges de poder gaudir-lo com no vam poder fer l'any anterior, nosaltres venim carregats a 100 i amb ganes d'aprendre d'aquestes muntanyes que ens envolten i per això us presentem les dues activitats que oferim principalment a l'hivern i us esmentarem alguna possibilitat fora de neu!

 • Esquí alpí - Des de Muntanyes per Descobrir us acompanyem al vostre debut o tecnificació de l'esquí Alpí a les pistes de Massella, amb uns preus de 42€/hora amb possibilitat de fer ofertes segons número de persones i hores contractades.

 • Raquetes de neu - Oferim tant sortides d'iniciació amb grups oberts (llocs a determinar per a cada sortida) o rutes concretades amb els clients, les rutes d'iniciació parteixen de 25€/persona amb material inclós (2 hores i mitja) i les particulars consulteu segons persones, ruta... Ens agrada moure'ns i sobretot ensenyar-vos raconets secrets!

 • Nits de lluna plena - Us oferim la insuperable activitat de fer una ruta amb raquetes sota la lluna plena, cada més us en tindrem una de preparada amb grups oberts i nivell iniciació, apte per a famílies, joves, adults...

 • Puenting, senderisme, vies ferrades... A Muntanyes per Descobrir no parem i seguim oferint activitats fora la neu per aquelles persones que no vulguin passar fred, per això us convidem a gaudir i seguir aprenent.